tisdag 27 augusti 2013

Sverige - Finland "En kärlekshistoria"

Jag läser boken ”Sverige - Finland, en kärlekshistoria” som är skriven av Charlotta Cederlöf. 

Sara är tretton år. Hon är tillsammans med Henke Larsson, inte fotbolls spelaren Henke Larsson. Nej, Henke Larsson i 8B. Han är så snygg men väldigt tråkig. Sara orkar ingenting mer i hennes bajsbruna rum, tills Hockeylaget från Finland visar sig upp i matsalen på Saras skola. När Sara väl ska hämta mer juice förändras allting och stöttar hon på Veijo som är med i det Finska Hockeylaget. När Veijo har åkt kan Sara inte koncentrera sig på något annat än Veijo. Molly, som är Saras bästavän stöttar henne i alla lägen, men är Henke glad med Veijo? accepterar han att allt är över mellan honom och Sara nu?

När Sarah har fått Veijos numer börjar de ringa till varandra nästan varje kväll. Sara ville så gärna åka och hälsa på Veijo och hon skiter i vad det kostar. Så hon gör allt som krävs att göra för att träffa honom. Men avslutar det bra när hon väl är där? Varför stod inte Veijo på plats när Sara kom fram? Varför stod det bara ett par killar kvar när väl alla var borta? 

Inledningen är väldigt bra av boken. Spännande och inte långtråkigt heller. Jag tycker om att läsa böcker som inte dröjer i början alldeles för länge. Böcker ska börja så det inte blir långtråkigt i början så att man inte har lust att läsa vidare sedan. 


Jag tror att boken slutar med att Veijo har lurat Sara när hon kommer fram och att Sara kommer att bli efterlyst och det kommer hända henne något jätte hemskt. I och med att Veijo inte kom fram till plats där dem hade bestämd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar