måndag 9 september 2013

Bok sammanfattning del 2

Sverige - Finland ”en kärlekshistoria” del 2 . 


När Sara kom fram hade Veijos bröder kommit och väntat på henne. För Veijo hade en viktig träning. Så de stod och väntade in henne och körde sedan hem till Veijo med Sara. Sara blev så glad när hon fick träffa Veijo. Veijos mamma var den enda som kunde svenska så det var skönt för Sara att hon i alla fall hade någon som hon kunde prata med som vanligt. Hon åt när de kom fram hemma och sedan gick Veijo och Sara ner in till Veijos rum och snackade där om hockeyspelare och olika hockeylag. Sara tyckte först att hockey var så tråkigt, men nu tycker hon att det är intressant. 


Kärlekshistorien slutar med att Veijo och Sara även ses en gång hemma hos Sara och Henke är därför jätteavundsjuk. Sara har skola och Veijo var ändå hos Sara och hade lovat Sara att komma till hennes skola när hon slutar. Men Henke hade sagt till Sara att han skulle slå ner Veijo. Så Sara sprang hem från skolan men Veijo var inte där. Hon sprang runt och letade istället och hon blev väldigt orolig. Hon tänkte först att, ja men han har ändå kanske köpt en hamburgare någonstans. Men efter ett tag blir Sara ändå mer orolig. Hon springer till skolan när hon slutar men där var inte Veijo heller. Men inte heller klassen. Så när helt plötsligt Sara fick ett samtal från sjukhuset visade det sig att Veijo hade blivit förföljd av Henke och hans kompisar. Sara sprang snabbt till sjukhuset och samtidigt skulle Veijos bröder också komma. Sara var orolig för att dem skulle bli oerhört arga på henne men som tur så blev dem inte det. De gick ut istället och letade efter Henke. Och vem låg till slut i sjukhus sängen bredvid? Jo Henke. Men med mycket allvarligare skador. 


Allting slutade ändå bra med att de alla blev vänner och till och med Molly blev kär i Henke. Och allting blev löst och bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar